Sari la conținut

Rezultate Vot este una dintre zecile de soluții din Infrastructura Binelui construită pro-bono de Code for Romania. Ajută-ne să le ținem în viață și să le creștem. Trimite „PUTEM” prin SMS la 8864 pentru a dona 4 euro lunar și ne poți ajuta să digitalizăm România construind sute de alte soluții la fel de utile.

Experți

Începând cu alegerile locale din 2020, conținutul bogat în date al platformei Rezultate Vot este completat de o secțiune de comentarii și analize live, care vor pune în context datele de prezență / rezultatele afișate în colaborare cu Facultatea de Științe Politice a Universității din București. Această secțiune este disponibilă pe prima pagină a platformei Rezultate Vot.

Claudiu Tufiș

Claudiu Tufiș

Conferențiar universitar în cadrul Facultății de Științe Politice din cadrul Universității din București.
Doctor în științe politice al Pennsylvania State University. Înainte de doctorat a obținut o diplomă de master în sociologie la Central European University și o diplomă de licență în sociologie la Universitatea din București.

Principalele sale arii de interes academic includ: cultură politică, comportament politic, studii electorale, societate civilă, mișcări sociale, politici publice în domeniul învățământului superior, metodologia cercetării sociale și analiza datelor sociale.

Studiile sale electorale includ Alegerile pentru Parlamentul European (coord. cu Mircea Comșa și Andrei Gheorghiță, publicat la Polirom), Alegerile prezidențiale din România, 2009 (coord. cu Mircea Comșa și Andrei Gheorghiță, publicat la Presa Universitară Clujeană), precum și articole în jurnale precum European Politics and Society, Problems of Post-Communism, sau European Political Science Review.


Maria Krause

Maria Krause

Expert electoral cu o experienţă de peste 16 ani în observarea alegerilor în ţară şi în străinătate.

A participat la misiuni de observarea alegerilor ale Oficiului OSCE pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului (OSCE/ODIHR) în Kirghizstan, Kazakhstan, Macedonia de Nord, Serbia, Moldova, Letonia, Bulgaria, Ucraina, Albania, Muntenegru şi la misiuni organizate de Carter Center în Nepal, Mozambic şi Guyana.

În România a făcut parte în 2014 dintre coordonatorii proiectelor organizate de Expert Forum pentru observarea alegerilor europarlamentare şi de Centrul pentru Resurse Civice pentru observarea alegerilor prezidenţiale, iar din 2016 a participă ca expert electoral la proiectul FiecareVot și apoi VotCorect.


Bogdan Ivanel

Bogdan Ivănel

Doctor în drept internațional (Science Po, Paris, Franța), după un traseu academic ce cuprinde BA & LLM Utrecht University, MSc Oxford University, Visiting Scholar UC Berkeley

După mai mult de 10 ani în mediul academic, unde a observat și analizat „pe teren” fenomene sociale din comunități afectate de conflicte ce țin de domeniul dreptului internațional și de respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, Bogdan Ivănel a fondat Code for Romania în anul 2016. Scopul organizației a fost de la început să producă în România schimbări sociale pozitive cu ajutorul tehnologiei. Ideea Code for Romania a crescut rapid într-o adevărată mișcare socială constructivă și productivă devenind astăzi una cea mai mare comunitate civic tech la nivel global, cu peste 3.000 de voluntari de diverse specializări profesionale și care lucrează simultan pe 11 fusuri orare diferite.

În 2023, Bogdan Ivănel a fondat Commit Global, organizația care duce munca Code for Romania pe plan internațional, sprijinind cu tehnologie organizații neguvernamentale și persoane vulnerabile din Georgia în Mexic și din Olanda în Liban.


Costin Ciobanu

Costin Ciobanu

Doctor în țtiințe politice la Universitatea McGill, Canada.
Cercetător în științe politice la Universitatea Aarhus, Danemarca.

Costin Ciobanu studiază comportamentul politic și electoral în Europa și America de Nord, inclusiv felul în care este el influențat de șocurile economice și campaniile electorale. Teza sa de doctorat este despre consecințele politice și electorale ale șocurilor economice.


Oana Valentina Suciu

Oana-Valentina Suciu

Sociolog și doctor în științe politice al Universității din București.

Educată în București, Oxford, New York și Budapesta, ea a primit, de asemenea, mai multe granturi de cercetare și dezvoltare academică de la OSI, AFP, USIS și British Council/Chevening, Erasmus+. Încă din anii studenției a lucrat ca activistă civică și, ulterior, ca cercetător senior pentru diverse ONG-uri și think-tank-uri. A colaborat cu Institutul Băncii Mondiale din Washington DC și cu Centrul de Cercetare a Economiilor post-comuniste din Londra.

În prezent este conferențiar la Facultatea de Științe Politice a Universității București și prodecan al facultății. Predă sociologie politică, metode de cercetare în științe politice, diplomație culturală, industrii creative și istoria politică a minorităților etnice din Europa Centrală și de Est. Coordonează nou înființatul master de diplomației culturală din cadrul FSPUB. Este, de asemenea, membru al Zeppelin, o organizație neguvernamentală implicată în politici culturale și intervenții în spațiul public.


Calin Goina

Călin Goia

Doctor în sociologie al University of California, Los Angeles (UCLA).
Master în științe politice la Central European University și licența în sociologie la Universitatea de Vest Timișoara.

Călin Goia predă cercetare de teren, metode de cercetare calitativă în științe sociale, sociologie istorică comparată, sociologie rurală și un curs de scriere academică și etica cercetării. Linia sa curentă de studii se apleacă asupra conceptului de ‘generație’ în sociologie și asupra dimensiunii temporale în general în științele sociale. Această perspectiva e aplicată pe, și se află în continuarea preocupărilor lui anterioare asupra istoriei sociale în România rurală.


Adrian Basarabă

Conf. univ. dr. în cadrul Departamentului de Ştiinţe Politice al Facultății de Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Vest din Timişoara.


Alexandra Iancu

Doctor în științe politice la Université Libre de Bruxelles și la Universitatea din București.
Conferențiar universitar la Facultatea de Științe Politice, Universitatea din București.

Alexandra Iancu predă cursuri de politică comparată, partide politice europene și tranziții democratice.